Monday, January 30, 2012


EU: Srbija da izabere dva sporta u kojima će se takmičiti!!!




BRISEL, 30. januar 2012, (Njuz) – Lideri zemalja članica Evropske unije okupiće se danas na samitu Unije u Briselu, a tema sastanka će biti Srbija. Kako Njuz saznaje u diplomatskim krugovima od Srbije će se tražiti da izabere dva sporta u kojima će se ubuduće takmičiti.


Naime, posle jučerašnje pobede Novaka Đokovića i ponovnog osvajanja pehara na Australijan openu, osvajanja titule evropskog prvaka od strane srpskih vaterpolista i zauzimanja vicešampionskog mesta na Evropskom rukometnom šampionatu, na teritoriji čitave Evrope razloga za slavlje bilo je samo u Srbiji i malo u Danskoj.
- Tolika količina sreće i radosti skoncentrisana je samo u jednoj državi, što svakako nije dobro za Evropsku uniju u trenutku kada se odlučuje o sudbini evra i evrozone. Sada je malo nade i hleba i igara potrebno jednoj Grčkoj, ništa manje ni Italiji, ali i još nekim državama članicama. Takođe su Španci iznenađeni dominacijom koju srpski sportisti, poput Đokovića, sebi dozvoljavaju kada je Španija jasno zauzela stav od kojeg ne odustaje da je nezavisnost Kosova neprihvatljiva – navodi jedan evropski diplomata.
On objašnjava da su evropski lideri sada svesni da se ovakav scenario mogao preduprediti.
- Kako je takva prilika propuštena, lideri zemalja Evropske unije sada ne žele da ponovo dođu u istu situaciju. Zbog toga će od Srbije tražiti da izabere dva sporta u kojima će se ubuduće takmičiti. Prema prvim najavama, Evropska komisija je uputila predlog Srbiji da jedan od ta dva sporta bude fudbal. Ukoliko Srbija ne bude pokazala znake dobre volje i ne počne da sarađuje, pojedini lideru EU predlažu da se ovaj zahtev dodatno pooštri i njegovo ispunjavanje biće ključni uslov za dobijanje statusa kandidata za članstvo u EU – objašnjava ovaj diplomata, koji dodaje da pobeda Srbije nad Hrvatskom u rukometu, budućom članicom Evropske unije, nikako ne doprinosi stabilnosti EU, kao i miru i stabilnosti u regionu.



Gasttozz: " ZAMISLI E!!! Kad nam treba pomoc i ulaz u tu j****nu evropsku uniju, nikom nista, a sad kad smo najbolji u celoj evropi, sad im i SMETAMO!!! " 



Izvor : www.njuz.net


2 comments:

  1. Pa to je njuz oni izmisljaju jbt!

    ReplyDelete
  2. Gasttozze dodaj me na fb-y pls <33 http://www.facebook.com/Gravid.Brud98

    ReplyDelete